czwartek, 23 lutego 2012

KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI


KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI

Porcja na trzy osoby

Produkty potrzebne do wykonania:

·         kasza jaglana 300g
·         jabłka średnie 4 sztuki
·         woda osmotyczna 1050 mililitrów


Przygotowanie potrawy.

Jabłka dokładnie umyć w ciepłej bieżącej wodzie, a następnie nożem drobno pokroić do naczynia. Jabłka pokrojone które są już w naczyniu do gotowania zalać 1050 mililitrów wody, przykryć i postawić na źródle ciepła.
Po zagotowaniu jabłek z wodą należy zamieszać, a następnie dodać 300 gram kaszy jaglanej, zamieszać, przykryć pokrywką i odczekać do zagotowania.
W momencie kiedy kasza z jabłkami zaczyna się gotować należy zamieszać potrawę, przykryć pokrywką, chwilę odczekać i wyłączyć źródło ciepła.
Po 20 minutach potrawa jest gotowa do spożycia.
Potrawa bardzo pożywna nie zawierająca zbędnych dodatków.

Brak komentarzy: