KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI
Porcja na trzy osoby
Produkty potrzebne do wykonania:
·
kasza jaglana 300g
·
jabłka średnie 4 sztuki
·
woda osmotyczna 1050 mililitrów
Przygotowanie potrawy.
Jabłka
dokładnie umyć w ciepłej bieżącej wodzie, a następnie nożem drobno pokroić do
naczynia. Jabłka pokrojone które są już w naczyniu do gotowania zalać 1050
mililitrów wody, przykryć i postawić na źródle ciepła.
Po zagotowaniu jabłek z wodą należy
zamieszać, a następnie dodać 300 gram kaszy jaglanej, zamieszać, przykryć pokrywką
i odczekać do zagotowania.
W momencie kiedy kasza z jabłkami zaczyna się
gotować należy zamieszać potrawę, przykryć pokrywką, chwilę odczekać i wyłączyć
źródło ciepła.
Po 20 minutach potrawa jest gotowa do
spożycia.
Potrawa bardzo pożywna nie zawierająca
zbędnych dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz