KASZA
JAGLANA Z RODZYNKAMI I ŚLIWKAMI SUSZONYMI
Porcja na 3 lub 4 osoby.
Produkty
potrzebne do wykonania:
·
kasza
jaglana 350g
·
rodzynki
100g
·
śliwki
suszone 100g
·
woda
osmotyczna 1400 mililitrów
Przygotowanie potrawy:
Śliwki suszone i rodzynki zagotować w niewielkiej
ilości wody osmotycznej, a następnie odsączyć i można pokroić na drobniejsze
kawałki.
Na źródle ciepła postawić naczynie z wodą
osmotyczną w ilości 1400 mililitrów, przykryć pokrywką i należy odczekać aż się
woda zagotuje.
Do
gotującej wody dodać 350g kaszy jaglanej i wcześniej obgotowane, pokrojone
śliwki suszone, rodzynki. Wszystkie produkty dobrze wymieszać, przykryć
pokrywką i odczekać aż się zagotują. Po zagotowaniu jeszcze raz wymieszać,
przykryć pokrywką i wyłączyć źródło ciepła. Pozostawić potrawę przykrytą na 20
minut i po tym czasie potrawa jest gotowa do spożycia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz