niedziela, 10 czerwca 2012

KASZA JAGLANA Z RODZYNKAMI I ŚLIWKAMI SUSZONYMI



KASZA JAGLANA Z RODZYNKAMI I ŚLIWKAMI SUSZONYMI

Porcja na 3 lub 4 osoby.

Produkty potrzebne do wykonania: 

·         kasza jaglana 350g
·         rodzynki 100g
·         śliwki suszone 100g
·         woda osmotyczna 1400 mililitrów

Przygotowanie potrawy:

Śliwki suszone i rodzynki zagotować w niewielkiej ilości wody osmotycznej, a następnie odsączyć i można pokroić na drobniejsze kawałki.
Na źródle ciepła postawić naczynie z wodą osmotyczną w ilości 1400 mililitrów, przykryć pokrywką i należy odczekać aż się woda zagotuje.
Do gotującej wody dodać 350g kaszy jaglanej i wcześniej obgotowane, pokrojone śliwki suszone, rodzynki. Wszystkie produkty dobrze wymieszać, przykryć pokrywką i odczekać aż się zagotują. Po zagotowaniu jeszcze raz wymieszać, przykryć pokrywką i wyłączyć źródło ciepła. Pozostawić potrawę przykrytą na 20 minut i po tym czasie potrawa jest gotowa do spożycia.

Brak komentarzy: