sobota, 4 sierpnia 2012

PŁATKI OWSIANE NA ŚNIADANIE



PŁATKI OWSIANE NA ŚNIADANIE

Porcja na 3 – 4 osoby

Produkty potrzebne do wykonania:

·         woda osmotyczna 1500mililitrów
·         płatki owsiane górskie 300gram

Przygotowanie potrawy:

Wodę osmotyczną w ilości 1500 mililitrów postawić w naczyniu na źródle ciepła do zagotowania. Do gotującej wody dodać 300 gram płatków owsianych górskich, zamieszać, przykryć pokrywką i poczekać aż się zagotują, a następnie wyłączyć źródło ciepła. Płatki pozostawić w naczyniu na 20 minut, aby napęczniały i zrobiły się miękkie. Po tym czasie płatki owsiane górskie są gotowe do spożycia.
Prosty, szybki posiłek na śniadanie i co najważniejsze bardzo korzystny dla ludzkiego organizmu.

Brak komentarzy: