MAKARON RAZOWY PSZENNY
PORCJA NA 3 – 4 OSOBY
PRODUKTY POTRZEBNE DO
WYKONANIA;
·
mąka razowa
pszenna 500 gram
·
jaja kurze
wiejski duże 5 sztuk
PRZYGOTOWANIE MAKARONU;
Mąkę pszenną razową w
ilości 500 gram wysypać na stolnicę, zrobić zagłębienie, dodać trzy wybite
jajka i dużym nożem kuchennym połączyć w jednolitą całość, a następnie dodać
dwa pozostałe wybite jajka i dalej ciasto zagniatać ręcznie, aż do uzyskania jednolitego
sprężystego ciasta.
Gotowe ciasto umieścić w misce wysypaną mąką i odstawić na
15 minut przykryte lnianą ściereczką.
Po upływie 15 minut ciasto jest gotowe do
wałkowania, a następnie krojenia.
Makaron razowy zawiera dużo więcej
mikroelementów i witamin jest zdrowszy, bardziej odżywczy dla organizmu
ludzkiego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz